Skip links

Ontmoet je collega

Wilma van Werd

Wilma van Werd is senior medewerker horeca in Crabbehoven Plaza: het bruisend hart van woonzorgcentrum Crabbehoven. De plek waar bewoners, cliënten, medewerkers en bezoekers dagelijks terecht kunnen voor een kop koffie, lekkere lunch of drankje. Wilma zorgt er met haar collega’s voor dat alles goed reilt en zeilt. Wilma: “Horeca is echt mijn ding, je kunt zoveel betekenen voor mensen. Een praatje en luisterend oor maken dagelijks het grote verschil.”

Wilma werkt al 16 jaar bij PZC Dordrecht. Ze is gestart in de huishouding maar al snel in de horeca terechtgekomen. Ze koos voor Crabbehoven Plaza vanwege de reuring. “Elke dag is anders”, zegt Wilma. “We zien veel mensen van de revalidatieafdeling en bezoekers. In de middag lunchen de medewerkers van Crabbehoven in het restaurant en ook de bewoners van het verpleeghuis komen regelmatig gezellig bij ons zitten voor een hapje of drankje.”

Als fulltimer draait Wilma lange diensten. Gelukkig heeft ze een fijn team met collega’s om zich heen. Wilma: “Alleen kun je niks. Je hebt een team nodig om met elkaar alles te presenteren, alles klaar te maken, ervoor te zorgen dat de bewoners en medewerkers tevreden zijn.” Wilma en haar collega’s maken bewust tijd voor gezelligheid. “Als we lunchpauze hebben, eten we samen en niet om en om. Als er een klant komt, staan we om beurten op. Dat soort momenten zijn belangrijk om te delen.”

“Alleen kun je niks. Je hebt een team nodig om met elkaar alles te presenteren, alles klaar te maken, ervoor te zorgen dat de bewoners en medewerkers tevreden zijn.”

Dingen die voor de één heel gewoon zijn, kunnen voor een ander juist bijzonder zijn. “Even laten merken dat je er bent, dat je iemand ziet. Daarmee kun je echt veel betekenen voor een ander”, vertelt Wilma. Wilma vertelt: “Deze week nog zag ik de vrouw van een bewoner. Zij komt dagelijks op bezoek. Dat is zeker niet altijd makkelijk voor haar. Door alleen even te vragen hoe het met haar man was, kon zij haar verhaal doen. Die aandacht is waardevol.” En dat is precies wat Wilma ook verstaat onder zingeving: “Dat wat ik doe in het leven waarde heeft.”

“Zingeving betekent voor mij: dat wat ik doe in het leven waarde heeft.”

In Crabbehoven Plaza is er genoeg te beleven. Er worden regelmatig verjaardagen gevierd van bewoners of familieleden. Wilma: “Zo kunnen bewoners die niet in staat zijn om naar huis te gaan om een verjaardag te vieren er toch bij zijn en wordt iemands wereld die klein is wat groter gemaakt.” Ook is er een wekelijks variërend aanbod van activiteiten waar bewoners enorm van genieten. Het hoogtepunt was recent een optreden van Willeke Alberti. Wilma: “Onze teamleider heeft dat voor elkaar gekregen. Dat was echt een happening!” Alles bij elkaar maakt dat Wilma heel blij is met haar baan. “Ik ben nu 65 en voorlopig nog wel van plan om door te gaan. Ik ga zeker niet stilzitten!”

PZC Dordrecht-medewerker horeca