Skip links

Vrijwilligers aan het werk

Op de locaties van PZC Dordrecht dragen zo’n 320 vrijwilligers bij aan het welzijn van onze bewoners. Vrijwilligerswerk in onze woonzorgcentra varieert van het helpen organiseren van activiteiten tot het geven van aandacht door samen met een bewoner een wandeling te maken of een kop koffie te drinken. Wij zijn trots op al onze vele vrijwilligers want zij geven kleur aan het dagelijks leven van onze bewoners!

Wat kunt u doen?

Vrijwilligerswerk is veelzijdig en dankbaar werk. U kunt op veel verschillende manieren helpen, zowel op vaste als op flexibele basis. Wandelen met bewoners, helpen bij de maaltijden in de huiskamers, bewoners bezoeken, muziek maken met en voor bewoners, kerkdiensten bijwonen met bewoners, , ondersteunen bij een activiteit zoals sjoelen, bingo, zingen en nog veel meer. Met uw aandacht en tijd maakt u het grote verschil!

Een frisse blik

De frisse blik van nieuwe, enthousiaste vrijwilligers werkt aanstekelijk. Daarom maakt uw contactpersoon na enkele weken een afspraak met u om uw ervaringen te bespreken. Bent u na enige tijd toe aan een andere uitdaging? Wilt u meer of minder doen of liever op een andere afdeling aan de slag? Ook dan gaan we graag met u in gesprek.

Volwaardig lid van het team

Samen met medewerkers en mantelzorgers zorgt u voor onze bewoners. Als vrijwilliger heeft u een andere rol dan de medewerker en mantelzorger, maar net als zij heeft u rechten en plichten. En krijgt u alle ruimte om uw talenten te benutten en te ontwikkelen. We houden u op de hoogte van zaken die voor u van belang zijn en betrekken u zoveel mogelijk bij ontwikkelingen binnen de organisatie.

Wat doen wij voor u?

Als vrijwilliger kunt u rekenen op begeleiding, ondersteuning en zo nodig ook op training en scholing. Alle afspraken leggen we vast in een vrijwilligersovereenkomst. Onze vrijwilligerscoördinator vertelt er graag meer over. Vrijwilligers die meer dan vier uur per week vrijwilligerswerk doen, kunnen aanspraak maken op een ‘aanwezigheidsvergoeding’ die één keer per kwartaal wordt uitgekeerd. Voor onze vrijwilligers organiseren we elk jaar een vrijwilligersfeest en op de Nationale Vrijwilligersdag zetten we al onze vrijwilligers graag in het zonnetje.

Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom!

Betrokken, vrolijke, serieuze, muzikale of sportieve vrijwilligers zijn altijd van harte welkom. Laat onze vrijwilligerscoördinator weten waar uw kwaliteiten liggen en waar uw belangstelling naar uitgaat. Dan zorgt zij voor een goede match. Op onze website voor vrijwilligers vindt u alle openstaande vacatures.

PZC Dordrecht-vrijwilligerscoordinator
PZC Dordrecht-vrijwilliger

Meer weten? Onze vrijwilligerscoördinator Jasja van der Voorden helpt u graag verder!