Skip links

Zorg voor je toekomst!

Ben jij helpende, verzorgende of verpleegkundige en ben je nieuwsgierig naar jouw toekomst bij PZC Dordrecht? Lees hieronder welke mogelijkheden er zijn. Wij werken met verschillende doelgroepen op drie locaties. Dat maakt werken bij PZC Dordrecht zo leuk en afwisselend. Wil je een afspraak maken om kennis te maken of een dag meelopen? Bel of app naar 06 27 13 47 07. Je kunt ook de qr-code scannen om een bericht via WhatsApp te sturen.

Kleinschalige dementiezorg

Op deze afdeling is geen dag hetzelfde. Onze bewoners zijn onvoorspelbaar in de goede zin van het woord. Dit vraag flexibiliteit van onze medewerkers en maakt het heel dynamisch. Wonen en welzijn staan centraal waarin veilige vrijheid voor onze bewoners een belangrijke rol speelt. Je werkt nauw samen met je collega’s in een multidisciplinair team én met de mantelzorgers. Meedenken en eigen initiatief worden niet alleen gewaardeerd, we stimuleren het ook. Door veranderende wetgeving (Wet zorg en dwang) en de dynamiek in deze doelgroep besteden we veel aandacht aan scholing en deskundigheidsbevordering. Want uit onderzoek is gebleken dat ook mensen met dementie nog kunnen leren. Wij begeleiden onze bewoners hierbij zodat zij leren om met vrijheid om te gaan. Wij werken onder andere met gespecialiseerd verzorgenden psychogeriatrie (GVP) en daar zijn we trots op. Voor de toekomst willen we het aantal GVP-ers zeker uitbreiden. Dus … grijp je kans!

Niet-aangeboren hersenletsel/langdurige intensieve neurorevalidatie

Deze doelgroep vanaf 18 jaar wordt ook wel onze ‘jongerenafdeling’ genoemd. Wij werken aan herstel waar mogelijk of bieden een warm thuis met begeleiding gericht op welzijn en zingeving. Er zijn drie afdelingen, ieder met zijn eigen unieke bewoners:
– Op de Waterhoen (niet-aangeboren hersenletsel) wonen en leven de bewoners onder begeleiding samen. Zij hebben zoveel als mogelijk de eigen regie over hun leven. Wij bieden hen een thuis met zorg. dagbesteding en structuur.
– Op de Cypres (niet-aangeboren hersenletsel)hebben de bewoners complexe lichamelijke zorg nodig. Naast zorg is het welzijn van de bewoners heel belangrijk, oftewel: plezier maken. Dat doen we iedere dag samen met de activiteitenbegeleiding en gastvrouwen. De gedragscomponent bij de bewoners maakt het uitdagend en zorgt dat geen dag hetzelfde is.
– Op de Linde (langdurige intensieve neurorevalidatie) verblijven mensen in laagbewuste toestand na coma. Zij krijgen een zeer intensief revalidatieprogramma om de kwaliteit van leven te vergroten. Binnen deze doelgroep is volop ruimte voor ontwikkeling en verdieping. De begeleiding binnen het team ziet de toegevoegde waarde van lerende collega’s en geeft jou ook die ruimte. Je werkt in een multidisciplinair team en hebt veel contact met de familieleden van de bewoners. De kleine stappen die bewoners soms zetten, daar gaat het om bij ons. Want wij gaan door waar anderen stoppen.
Ben jij leergierig, geduldig, sociaal en word jij ook zo blij van een glimlach op iemand zijn gezicht? Dan maken we graag kennis met jou.

Revalidatiezorg

Alles wat je als revalidant zelf doet, is revalidatie. Dat is waar het om draait bij Revalidatiezorg Dordrecht, onderdeel van PZC Dordrecht. Als verzorgende/verpleegkundige maak je deel uit van een multidisciplinair team dat erop gericht is om de revalidant binnen een zo kort mogelijke tijd weer naar huis te laten gaan. Revalidatiezorg Dordrecht is gespecialiseerd in neurologische revalidatie maar biedt daarnaast ook revalidatie aan mensen die vanwege een ander trauma revalidatie nodig hebben. In de tweede helft van dit jaar verhuizen we met de revalidatiezorg naar een locatie in het ziekenhuis en openen we binnen onze locatie Crabbehoven een nieuwe transitieafdeling waar mensen kortdurend verblijven. Revalidatiezorg is complexe zorg en daarom besteden wij veel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling. Voor de nieuwe teams zoeken wij enthousiaste verzorgenden en (hbo-)verpleegkundigen.

Wonen met zorg Crabbehoven

Mensen die vanwege somatische klachten niet meer zelfstandig kunnen wonen, zijn van harte welkom op onze afdeling Wonen met zorg. Met de nadruk op ‘wonen’. Eigen regie vinden we heel belangrijk en dat stimuleren onze medewerkers ook. Wij zorgen niet voor maar zorgen dat. Ons uitgangspunt is vrijheid. Bewoners kunnen gaan en staan waar ze willen. Onze medewerkers zorgen voor een nieuw thuis waarbij de nadruk ligt op welzijn en welbevinden. Daarnaast bieden wij 24-uurs zorg aan. Het enthousiasme straalt van onze medewerkers af. Vooral ook omdat ze heel zelfstandig kunnen werken. Deze eigenschappen zoeken we ook bij nieuwe collega’s. Zodat we met elkaar onze bewoners een zinvolle dag kunnen bezorgen. Herken jij jezelf hierin? Bel dan snel om kennis te maken.

Wonen met zorg en thuiszorg Dubbelmonde

Dit team staat als een huis. Met elkaar zetten wij ons in om het wonen in Dubbelmonde zo aangenaam mogelijk te maken. Alle medewerkers dragen hier aan bij. Van receptie tot huishouding, van horeca tot zorg en van logistiek tot aan andere ondersteunende diensten. Zorg is ‘ondergeschikt’ aan het leven en wonen van de bewoners op onze locatie. Het welzijn en welbevinden van onze bewoners staan centraal. Ons uitgangspunt is dat de bewoner zelf de regie heeft over zijn of haar leven. Naast de zorg voor onze bewoners bieden we thuiszorg aan de huurders in de aanleunwoningen. Werken in Dubbelmonde typeert zich door de ‘ons kent ons’-cultuur, het saamhorigheidsgevoel en de creativiteit van onze medewerkers. Het is een gezellige locatie in het groen in Dubbeldam. Sfeervol, rustig maar wel korte lijntjes en geen omwegen om ons doel te bereiken. Heb jij de ambitie en capaciteiten om je binnen je vakgebied te ontwikkelen? Dan biedt Dubbelmonde hier de ruimte voor. Het volgen van een opleiding tot gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie (GVP), eerst verantwoordelijke verzorgende (EVV) of het volgen van de opleiding tot verzorgende IG behoren hierbij tot de mogelijkheden.


Staat jouw vacature er niet tussen of heb je geen werkervaring in de zorg? Solliciteer dan voor onze talentenpool. Je kunt ook direct solliciteren via onze website