Skip links

Zorg voor je toekomst!

Ben jij verzorgende, verpleegkundige of woonzorgbegeleider en ben je nieuwsgierig naar jouw toekomst bij PZC Dordrecht? Lees hieronder welke mogelijkheden er zijn. Wij werken met verschillende doelgroepen op drie locaties. Dat maakt werken bij PZC Dordrecht zo leuk en afwisselend. Wil je een afspraak maken om kennis te maken of een dag meelopen? Bel of app naar 06 27 13 47 07. Je kunt ook de qr-code scannen om een bericht via WhatsApp te sturen.

Jongeren met niet-aangeboren hersenletsel

Deze doelgroep in de leeftijd van 18 tot 60 jaar wordt ook wel onze ‘jongerenafdeling’ genoemd.
Hier werkt een heel trouw en enthousiast team van helpenden, verzorgenden, woonzorgbegeleiders, activiteitenbegeleiders en gastvrouwen met elkaar aan hetzelfde doel: onze jongere bewoners met niet-aangeboren hersenletsel een zinvolle dag geven. Er zijn veel medewerkers die al meer dan tien jaar op deze afdeling werken en dit graag nog heel lang willen doen. Omdat we gaan uitbreiden met deze afdeling hebben we jouw hulp ook nodig!
De vragen en behoeftes van onze bewoners zijn heel anders dan die van de oudere bewoners in ons woonzorgcentrum. Bovendien is door het hersenletsel het gedrag van de bewoners een uitdaging dat zorgt ervoor dat geen dag hetzelfde is. Dat maakt het werken op deze doelgroep anders dan je verwacht in een woonzorgcentrum.
Omdat onze bewoners (en hun naasten) vaak te maken hebben met een trauma vanwege de overgang van een actief leven naar een leven met beperkingen, is begeleiding hierin belangrijk. De veelal complexe lichamelijke zorg is gericht op het behoud van functies en stabiliteit. Naast zorg is het welzijn van de bewoners erg belangrijk, oftewel: plezier maken. Dat doen we iedere dag samen met de activiteiten- en woonzorgbegeleiders, gastvrouwen en bewegingsagogen.
Samengevat kun je zeggen dat onze focus ligt op het bieden van een warm thuis voor de bewoners en hun naasten.
Ben jij leergierig, geduldig, sociaal en word jij ook zo blij van een glimlach op iemand zijn gezicht? Dan maken we graag kennis met jou.

Kleinschalige dementiezorg

Op deze afdeling is geen dag hetzelfde. Onze bewoners zijn onvoorspelbaar in de goede zin van het woord. Dit vraagt flexibiliteit van onze medewerkers en maakt het heel dynamisch. Wonen en welzijn staan centraal waarin veilige vrijheid voor onze bewoners een belangrijke rol speelt. Je werkt nauw samen met je collega’s in een multidisciplinair team én met de mantelzorgers. Meedenken en eigen initiatief worden niet alleen gewaardeerd, we stimuleren het ook. Door veranderende wetgeving (Wet zorg en dwang) en de dynamiek in deze doelgroep besteden we veel aandacht aan scholing en deskundigheidsbevordering. Want uit onderzoek is gebleken dat ook mensen met dementie nog kunnen leren. Wij begeleiden onze bewoners hierbij zodat zij leren om met vrijheid om te gaan. Wij werken onder andere met gespecialiseerd verzorgenden psychogeriatrie (GVP) en daar zijn we trots op. Voor de toekomst willen we het aantal GVP-ers zeker uitbreiden. Dus … grijp je kans!

Revalidatie- en herstelzorg

Alles wat je als revalidant zelf doet, is revalidatie. Dat is waar het om draait bij Revalidatiezorg Dordrecht, onderdeel van PZC Dordrecht. Als verzorgende/verpleegkundige maak je deel uit van een multidisciplinair team dat erop gericht is om de revalidant binnen een zo kort mogelijke tijd weer naar huis te laten gaan. Wij zijn gespecialiseerd in (complexe) neurologische revalidatie maar bieden daarnaast ook revalidatie aan mensen die vanwege een ander trauma revalidatie nodig hebben. En we zijn, in samenwerking met het ziekenhuis, gestart met een revalidatiepad parkinson.
Behalve de twee bestaande afdelingen naast het Albert Schweitzer ziekenhuis, zijn twee afdelingen onlangs verhuisd naar een nieuwe locatie in het ziekenhuis. Daarnaast hebben we in onze locatie Crabbehoven een afdeling waar mensen kortdurend verblijven. Revalidatie- en herstelzorg is complexe zorg en daarom besteden wij veel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling. Voor verschillende teams zoeken wij enthousiaste verzorgenden en verpleegkundigen. Waar gaat jouw interesse naar uit?

Wonen met zorg

Mensen die vanwege somatische klachten niet meer zelfstandig kunnen wonen, zijn van harte welkom op onze afdeling Wonen met zorg. Met de nadruk op ‘wonen’. Het mooie van onze afdelingen is de diversiteit bij de bewoners. Er wonen mensen met somatische klachten, maar ook bewoners met een lichte vorm van dementie. En zelfs enkele jongere bewoners met niet-aangeboren hersenletsel. Het werken met bewoners die ieder zijn of haar unieke benadering nodig heeft, maakt het werken zo leuk, uitdagend en afwisselend.
Eigen regie vinden we heel belangrijk en dat stimuleren onze medewerkers ook. Wij zorgen niet voor maar zorgen dat. Ons uitgangspunt is vrijheid. Bewoners kunnen gaan en staan waar ze willen. Onze medewerkers zorgen voor een nieuw thuis waarbij de nadruk ligt op welzijn en welbevinden. Daarnaast bieden wij 24-uurs zorg aan.
Het enthousiasme straalt van onze medewerkers af. Vooral ook omdat ze heel zelfstandig kunnen werken. Deze eigenschappen zoeken we ook bij nieuwe collega’s. Zodat we met elkaar onze bewoners een zinvolle dag kunnen bezorgen. Herken jij jezelf hierin? Bel dan snel om kennis te maken.

Thuiszorg Dubbelmonde

Het thuiszorgteam van woonzorgcentrum Dubbelmonde staat als een huis. Zij bieden thuiszorg aan de huurders in de aanleunwoningen van Dubbelmonde. Werken in Dubbelmonde typeert zich door de ‘ons kent ons’-cultuur, het saamhorigheidsgevoel en de creativiteit van onze medewerkers. Het is een gezellige locatie in het groen in Dubbeldam. Sfeervol, rustig maar wel korte lijntjes en geen omwegen om ons doel te bereiken. Je werkt heel zelfstandig en toch voel je je onderdeel van een team. En bijkomende voordeel … alle woningen bevinden zich onder één dak, dus geen reistijd en geen regen en kou in de winter.
De focus ligt op de juiste zorg en aandacht voor de cliënten. Zij blijven het liefst zo lang mogelijk thuis wonen. En om dat te kunnen doen, ben jij hard nodig! Heb jij de ambitie en capaciteiten om je binnen je vakgebied te ontwikkelen? Dan biedt thuiszorg Dubbelmonde hier de ruimte voor.


Staat jouw vacature er niet tussen of heb je geen werkervaring in de zorg? Solliciteer dan voor onze talentenpool. Je kunt ook direct solliciteren via onze website