Skip links

Ontmoet je collega

Erica Boonstoppel

Erica Boonstoppel, 37 jaar, is werkzaam als teameider Flexbureau. Ze is sinds 2000 in dienst en ziet binnen de organisatie steeds nieuwe kansen om zichzelf verder te ontwikkelen. Ze is gestart als leerling verzorgende IG en heeft haar opleiding in 2003 afgerond. In 2015 is zij gestart als planner op de afdeling Wonen met zorg en in 2020 doorgegroeid naar teamleider Flexbureau.
Erica: “PZC Dordrecht is echt een organisatie met een stimulerend leerklimaat. Alles is gericht op talenten van mensen en er zijn veel doorstroommogelijkheden.” Ze heeft ondertussen ook de hbo-opleiding Management Zorg en Welzijn afgerond. Deze vaardigheden heeft ze kunnen gebruiken bij het opzetten van het Flexbureau in 2020.

Als moeder van drie kinderen was het volgen van een opleiding naast een vierdaagse werkweek best pittig. Maar Erica had een duidelijk doel voor ogen: ze wilde leidinggevende worden en haar talenten verder ontwikkelen. Ze besloot de tweejarige opleiding in één jaar te doen. Erica: “Daar ben ik wel trots op. Het is toch een hbo-opleiding op niveau 5 die ik met hele mooie cijfers in korte tijd heb afgerond.” Erica heeft veel zaterdagen en zondagen opgeofferd om dit te bereiken, maar de opleiding heeft haar veel gebracht. “Ik ben echt gegroeid. Dat krijg ik ook terug. Ik kan makkelijker feedback geven, analyseren, denk meer na voordat ik wat zeg en ik ben zichtbaarder in de organisatie. Deze opleiding is voor mij een enorme kans geweest!”

“PZC Dordrecht is echt een organisatie met een stimulerend leerklimaat. Alles is gericht op talenten van mensen en er zijn veel doorstroommogelijkheden.”

Iedere dag moet waardevol zijn voor de bewoners en medewerkers van PZC Dordrecht. Dat is waar Erica en haar collega’s het voor doen. Erica: “Met kleine veranderingen kun je enorm bijdragen aan het gevoel van zingeving en welzijn. Zo hebben we op de afdeling Wonen met zorg de keuze gemaakt om niet meer in het wit gekleed te gaan. Het idee kwam van de bewoners. Ze associeerden de witte pakken te veel met ‘ziek zijn’. Om de huiselijke sfeer en open cultuur te benadrukken, is gekozen voor gekleurde jasjes in vijf verschillende kleuren. Zo hebben medewerkers wat te kiezen. Bij ons mag je zijn wie je bent. We laten iedereen in zijn waarde. Dat is wat we nu ook uitstralen.”

“Met kleine veranderingen kun je enorm bijdragen aan het gevoel van zingeving en welzijn.”

Binnen PZC Dordrecht ervaart Erica veel verbinding. “Wat ik heel belangrijk vind, is het sociale aspect binnen de organisatie. Er is veel collegialiteit, samenwerking en waardering. Ook wordt er rekening gehouden met je persoonlijke situatie en hoe je je werk kunt combineren met je gezin, studie of anders.” Daar een bijdrage aan kunnen leveren in haar werk, is voor Erica betekenisvol. “Ik ga met een goed gevoel naar huis als alles geregeld is voor die dag en de dag erna!”